29 czerwca 2015

Przedślubna 50, czyli pytania, które warto zadać właścicielowi/manegerowi sali weselnej

o co pytać właściciela sali weselnejPostaramy się krótko podpowiedzieć, jakie pytanie warto postawić managerowi w sali weselnej, nim zdecydujemy się na rezerwację. Wybór takiej idealnej sali nie będzie prosty. Na pewno bardzo ważne będzie patrzenie na to, czy sala jest funkcjonalna i jak wiele możliwości nam daje. Czasami warto także zastanowić się nad tym, jakie wymagania mamy względem takiej sali pod kątem wielkości czy też położenia.

Jeśli chodzi o pytania, które można postawić to z pewnością warto poruszyć takie kwestie jak:

1. Jaka jest cena od osoby

2. Jaka zaliczkę trzeba wpłacić

3. Kiedy jest rozliczenie

4. Czy jest pokój dla Pary Młodej

5. Ile płaci się za wyżywienie dla obsługi

6. Czy za dzieci płaci się mniej

7. Jaki wystrój Sali jest w cenie

8. Czy jest minimalna ilość gości

9. Czy płaci się za puste krzesła, gdy ktoś nie przyjdzie

10. Czy ponosi się koszty zniszczeń dokonanych przez gości

11. Ile płaci się za zakwaterowanie gości

12. Czy płaci się korkowe

13. Czy lokal daje tort, ciasto

14. Czy mamy serwowane kawy, herbaty w cenie

15. Czy jest możliwość zorganizowania dodatkowych atrakcji

16. Czy jest tak zwany wiejski stół

17. Czy gdy rezygnuje się z wesela po podpisaniu umowy to trzeba ponieść jakieś koszty

18. Ile osób mieści się w Sali

19. Ile jest kelnerów do obsługi

20. Jak długo trwa przyjęcie, do której

21. Do której pracuje obsługa

22. Czy manager będzie brał udział w weselu, czy nadzoruje przebieg

23. Kiedy trzeba podać ostateczną ilość gości

24. Czy jest klimatyzacja

25. Gdzie są toalety, kto o nie dba

26. Gdzie jest przechowywany alkohol, czy jest zamykany

27. Czy jest miejsce dla palaczy

28. Czy kawę podają kelnerzy czy jest gdzieś wystawiona

29. Czy jest sejf na pieniądze dla Młodych

30. Czy są inne przyjęcia w obrębie takiej Sali weselnej

31. Ile jest miejsca na parkingu 32. Czy w lokalu będzie miejsce do zabawy dla dzieci

33. Czy jedzenie, które zostaje można zabrać ze sobą

34. Kto roznosi alkohol

35. Gdzie jest miejsce dla oprawy muzycznej

36. Czy sala ma swój sprzęt do nagłośnienia czy trzeba samodzielnie o to zadbać

37. Czy puszczany jest dym w czasie tańca

38. Jak wygląda zasilanie w przypadku awarii

39. Czy są posiłki dla wegetarian 40. Kiedy trzeba przywieźć alkohol

41. Jak ustawione są stoły, jaki mają kształt

42. Jak wygląda nakrycie

43. Czy sala zajmie się rozłożeniem podziękowań dla gości i wizytówek

44. Czy lokal zapewni na stołach kwiaty

45. Czy przed salą można postawić kartę z rozstawieniem stołów i propozycją menu

46. Ile trwa doba hotelowa dla gości

47. Jak duże są pokoje

48. Gdzie znajdują się pokoje

49. Czy są łóżka dla dzieci

50. Czy jest szansa na przygotowanie dostawki.